Bloggare, hur lika tycker vi? #1

För och nackdelar inom bloggvärlden!

Jag har börjat med en ny kategori som jag nu i några veckor kommer ha varje Måndag och varje Fredag, Där bloggare och jag får tycka till om ett ämne som jag kommer på! Och först ut som ville vara med är @Icaibloggen och det vi har skrivit om är " För och nackdelar inom bloggvärlden"

" Sandra : Jag tycker det finns mer fördelar än nackdelar just inom bloggvärlden, Jag älskar bloggvärlden och jag älskar att vara en del av den. Jag har bloggat i mer än 2 och ett halvt år, och det har gett mig väldigt mycket, Men jag ska skriva lite kort om just för och nackdelarna, för några nackdelar finns det, även om det inte är alltid, eller att det är dem som väger mest.

Fördelar!

Man har alltid något & göra - Har man tråkigt, Då kan man alltid sätta sig och skriva inlägg, Man kan svara på kommentarer, man kan komma på nya blogg idéer, ändra design! Det finns alltid något man kan göra med bloggen om det är så att man har tråkigt.

Utvecklas inom marknadsföring/jobb - Jag har på mina 2 år utvecklats extremt mycket just inom marknadsföring, Om ni missat så brukar jag göra samarbeten med företag, Och jag har gjort samarbeten med en hel del företag. Och jag har även fler projekt och samarbeten på gång. Och det är så kul! Så det är verkligen en fördel att man kan tjäna pengar på sin blogg att få jobba med något man älskar att göra.

Alla tips man får när man läser bloggar. - Det är också väldigt positivt med bloggvärlden, att man får så mycket tips på saker av andra, man lär sig nya saker nästan varje dag när man läser andras bloggar, Det kan vara nya recept, Nya sminkmärken, Nya klädmärken, Ja, jag älskar iallafall bloggar som tipsar om olika saker!

Nya vänner - Man får extremt bra kontakt med sina läsare, och man kan hitta vänner som man blir riktigt nära med, jag har fått vänner som jag nog aldrig hade fått om det inte vore för bloggen!

Alla positiva kommentarer och all fin respons man får - Jag blir glad varje dag av alla fina människor som skriver fina saker till mig, Jag har läsare som har följt mig sen jag började, och jag har nya läsare, Men alla mina kommentarer är alltid positiva och snälla. Jag har nog aldrig fått någon hatkommentar!

Det finns så mycket mer som är positivt, men då skulle jag behöva skriva riktigt långt, Och eftersom vi ska ta del av @Icaibloggen tankar så avslutar jag dem postiva här och skriver det jag tycker är negativt.

Negativt!

Bloggtorka - Jag får väldigt sällan bloggtorka om jag ska vara ärlig, Men när jag väl får det, så är det riktigt jobbigt. Man vet inte vad man ska skriva, man vet inte vilka bilder man ska lägga ut, Bloggen står still och det känns riktigt tråkigt. Men som tur är, så brukar inte en bloggtorka (iallafall inte för mig) hålla i sig så länge, utan max 1-2 dagar.

Negativa kommentarer - Även här är det ju något dåligt just inom bloggvärlden, att folk kan vara så fruktansvärt elaka mot varandra, Men det är inget jag har fått ta del av, som jag skrev där uppe, Men man ser i en del andra bloggar att en del personer får ta emot hur mycket negativet och skit som helst bland sina kommentarer, vilket är sjukt!

Folk som kopierar rakt av - Hur JÄVLA tråkigt är det inte när folk kopierar rakt av? När man skrivit ett inlägg, eller när någon tar allt man gör och gör på sin egen blogg. Men det är ju lite positivt med det också, för det är kul att andra blir inspirerade, men att ta exakt allt, döpa till samma saker och inte ens skriva vart man fick inspirationen, Nej det är inget kul! "

✨ANGELICAS TEXT OM VAD HON ANSER ⬇

"Angelica: Direkt när jag såg att Sandra kommit på denna ide så kände jag med en gång att jag vill vara först ut att få ta del av denna typ av inlägg! Tur nog lyckades jag komma med!


I detta ska då ingå vad jag ser inom bloggvärlden. Det finns ju verkligen för och nackdelar med den, dock mest positiva enligt mig! Jag har ju bloggar fram och tillbaka, men äntligen hittat min plats och rätt blogg för mig. Det märker man genom att man får kontakt med andra bloggare på ett positivt sätt! Man får respons.
Fördelar med bloggvärlden är många, man lär känna andra människor genom text (många har lättare att förmedla sig genom text) ja man får en gemenskap med andra. Man hittar sin typ av blogg som man gillar att läsa och får då ofta mer nära kontakt med just personer inom den kategorin. Men man kan även börja gilla bloggar som man tidigare inte gjort, eftersom utbudet är så blandat!
En annan fördel är att man kan få så mycket inspiration och lära sig så mycket utav andra bloggare! Tex inredningsbloggar, matbloggar, psykisk ohälsa bloggar.Jag gillar att läsa om samarbeten, för då kanske man finner ett företag man inte sett innan och finner nya produkter med mera. Jag vet att många anser det är negativt, men jag älskar att läsa samarbetes inlägg, 100%!

Nackdelar med bloggvärlden är bland annat att man aldrig kan vara 100% anonym. Man blottar sig, även om man inte alltid skriver så privata saker, så lämnar man ändå ut sig till en del.
En annan är att när man kommer på en ide så kan det gå väldigt snabbt innan andra nappar på det och man får inte den ”kicken” så länge som man kanske velat ha för att man varit själv om att skriva om just den saken. Men det är också en fördel samtidigt, för många finner ju inspiration hos en själv.
Något jag också kan räkna in som nackdel är att jag tror att många känner en väldig press att ta bra bilder till sin blogg, som egentligen inte visar verkligheten, man vill att det ska se mycket bättre ut på bild än hur man egentligen lever. För jag själv tror inte att man alltid har positiva dagar hela året om, med perfekt mat, perfekt mående med mera. Men jag förstår också att vissa vill inte dela med sig av allt, men vissa bilder liksom lyser igenom att den är tagen för att vara på bloggen och sen är det helt annat om man ser det i verkligheten, jag hoppas ni förstår vad jag menar. En annan sak är också att jag tror att många får prestations ångest, man vill att varje inlägg ska vara perfekta, fast dem mest spontana inläggen ofta är dem bästa, där man inte har lagt för mycket tanke bak dem och att man tror att man måste uppdatera varje dag och gärna flera gånger om dagen, vilket verkligen inte behövs.
Det går verkligen att lägga till massa mer, men jag vill ju inte skriva en hel roman! Ni får gärna kika in på min blogg och ge lite kärlek! @Icaibloggen Kram Angelica


Gillar