Är du en slösare eller sparare?

Inlägget är i Samarbete med Finanso

I dagens inlägg och dagens tips, ( ja ni vet att jag älskar att tipsa om saker och ting här i bloggen) Men det är inte alltid det är något som passar alla, men denna gång så tycker jag att det passar alla, för det handlar om att spara pengar, hur och varför man ska spara pengar!

Varför man bör spara pengar?

✨ Oväntade utgifter - Det är bra att spara pengar om något oväntat skulle hända, om man blir sjuk eller får någon räkning man inte räknat med. Det kan även vara bra att spara ifall något hemma går sönder.

✨ Spara till nöjen - Det är bra om man har sparat pengar så man kan hitta på saker, som man annars inte hade kunnat göra om man inte hade sparat pengar, det kan röra sig om till exempel Resor, utflykter m.m

✨ Spara till nödvändiga saker - Det kanske är så att du behöver en ny bil, cykel eller busskort, det är bra att spara till det!

✨ Möbler - Det är ofta så att man vill göra om hemma, få en ny stil eller ändra sin inredning, vi alla vet att inredning är ganska dyrt, så det kan vara väldigt bra att spara ihop pengar, till en säng eller soffa eller något liknande.

Husdjur - Har du något husdjur? Vi som har Husdjur vet hur kostnaderna kan dra iväg, även om man har försäkring, och det är enligt mig väldigt viktigt att ha pengar sparade till djuren blir sjuka eller behöver akut veterinärvård. För det är inte billigt men det är nödvändigt, vi gör ju allt för våra djur!

Tandläkarbesök - Som ni vet så kostar det en hel del att gå till tandläkaren om man är över en viss ålder ( vet inte vilken ) men får man akut tandvärk så är det bra att ha pengar sparade till det.

Brukar du spara pengar? Om ja, varför och om nej varför inte?

Jag själv har alltid varit en slösare, och jag skulle väl inte påstå att jag är så bra på att spara, men jag har faktiskt börjat spara, just till såna här saker jag nämnde ovanför, man behöver ju inte om man inte vill eller kan spara flera tusen varje månad, utan bara att spara någonting hjälper ju faktiskt!

Det andra jag ska ta upp är att man även kan investera pengar och det kan man göra på olika sätt, här nedanför så kommer det en del tips på hur just du kan investera dina pengar på bästa sätt. ⬇

Aktier - Beroende på hur du väljer att handla och vilken aktieform du väljer kan du mot en risksatsning tjäna stora pengar. Genom att investera ett kapital i en stark aktieportfölj kan du enkelt följa din investering och avgöra när det är dags att ta ett steg in eller ett steg ut ur marknaden.

Fonder - Med lägre risker än vad du har vid t.ex. aktiehandel kan du på ett enkelt sätt månadsspara och få en bättre avkastning än vad du får vid ett vanligt sparkonto. Här handlar du flera olika värdepapper i samma fond och sprider på så sätt riskerna.

Valutahandel - Att handla med valuta innebär att du investerar dina pengar i en eller flera valutor och där din avkastning baseras på valutakursen. Detta är en väldigt populär metod!

Domäner - Att köpa intressanta domäner kan ge en riktigt bra avkastning för dig som är kreativ med ord och har ett intresse för vad som händer på internet idag.

Detta var bara några av sätten att investera pengar, Tipsen är tagna från Finanso, och går ni in och kollar så finns det fler tips som ni kan ta del av! Väldigt bra och smarta tips.

Något du också bör tänka på när du ska spara är att få den bästa sparräntan så att du sparar så mycket pengar som möjligt, och får en grymt bra deal. Det finns så många olika, och alla har olika % så det bästa är att hitta den billigaste och enklaste spar räntan för just dig!

Gillar