Backpackresa

Inlägget är i betalt samarbete


Backpacker drömmar

Den gråa vardagen och det här årets otroligt tråkiga vinter får mig att vilja ut och resa. En resa jorden runt vore något att göra för att sedan bocka av på sin Bucket List. Dock oroar Corona viruset mig en del men kanske det som oroar mig ännu mer ändå är hur det skulle kunna gå ihop ekonomiskt.

Destination eller destinationer

Ja den stora frågan är också var man ska resa, vilka länder vill jag besöka. Hela jorden runt kommer kosta otroligt mycket så jag kanske ska försöka hålla mig till de klassiks backpacker länderna. Thailand, Vietnam och Kambodja kanske, eller Kina och Japan. Gud vad många frågor det här ämnet gav mig. Jag får googla mig runt och läsa resebloggar och fråga andra som varit ute på diverse äventyr.

Men hur blir det med pengarna? Jag får lov att se mig omkring för att ta ett lån för att kunna finansiera det hör äventyret.Jag vill låna billigt och med bra villkor, som en låg räntekostnad och en överkomlig månadsbelopp. En resa ska vara rolig och ett minne för livet och så anser jag även att det eventuella lån jag måste ha ska ge lika glädje när jag kommit hem.

Förverkliga sin dröm

Ja det är just det jag vill göra, har alltid tänkt att det vore så häftigt att göra en sån här resa medans man har hälsan i behåll. Tänk att få besöka platser som Angkor Wat, Siem Reap i Kambodja och se all underbar natur med de kända träden. Eller att få bada i Vietnam vid Starfish Beach, vilken upplevelse för livet.

Vad gäller nu för att komma dit?

Jo nu blir det sälja allt onödigt här hemma och se vad man kan rensa bort och få ihop för slant. Det är även högtid att kolla vad jag ska ta för lån. Perfekt att använda en av marknadens bästa låneförmedlare, då slipper jag själv sitta och söka sida för sida och jämföra alla lån samt kostnader. Jag måste även ta och tänka på vilken tid på året jag vill åka, vad vill jag ha för klimat på resan.

Förkärlek

Jag vet inte riktigt ännu vart jag ska bege mig först men sånt är lätt att komma på Åtminstone den första, jag kanske får blodad tand och vill besöka världsdel för världsdel framöver. Oj då kommer det kräva många och kanske stora belopp i lån, hoppas jag hittar ett billigt och förmånligt nu.

Kom på en till sak innan jag avslutar det här inlägget, förutom pengar och att bestämma destinationer behövs också rätt utrustning med sig. En bra och rymlig väska som samtidigt är lätt och bekväm att ha på ryggen och resa med en längre tid. Vattenflaska som kan behålla både kyla och värme kan jag tänka mig, både för vatten och kaffe. Jag är lite smått beroende av båda om dagarna så det är ett måste för mig att ha en ordentligt flaska att kunna hänga fast utanpå väskan. Det finns miljoner saker jag kan tänka mig är bra på en sån här resa..

Det kan bli långt att skriva om så kanske eventuellt får göra ett nytt enskilt inlägg om det ämnet vid ett senare tillfälle.

Gillar

Mest lästa