Bloggare, Hur lika tycker vi ? - Djur på Zoo

Denna vecka i "Bloggare, Hur lika tycker vi Så är ämnet Djur på Zoo. Och det är Fina @cosmopolitanstories som ställt upp! 😍

Tack för du ställde upp och nedanför ser ni våra svar. Mitt svar kommer först och sen Amelies

"Jag har hur mycket åsikter som helst om djur på zoo, Jag gillar verkligen inte det, jag tycker inte att djur hör hemma på djurparker, och så är det! Jag tror inte på snacket att det är för djurens skull, även om dem är födda där och inte vet något om "livet" utanför så är det inte rätt, för djur har ett speciellt beteende, och hör inte hemma inlåsta, att stressa dem och begränsa dem är så fel, att göra det bara för att tjäna pengar, eller för att vi människor ska bli underhållna är så sjukt.

Jag har besökt djurparker, det har jag. Och nu kanske ni tänker att jag har dubbelmoral, men det har jag inte, utan jag tycker det är fel med djurparker oavsett om jag besöker en eller hundra stycken, Men spelar ingen roll om jag besökt eller inte, dem kommer ändå fortsätta ha dem öppna.

När man är på djurparken så får man egentligen inte alls rätt bild av hur djuret beter sig, Det är så långt ifrån verkligheten, En del är där för att lära sig mer om djuren, för att se hur djur beter sig, men det som dem ser där, är inte så djuren är ute i det vilda. Så varför ge människor en bild av att djur är på ett visst sätt när dem inte alls är det?

Som ni förstår så är jag emot djurparker, Djur ska vara fria! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här, men låter det vara såhär så det inte ska bli för långt.

Nu ska vi ta del av Amelies åsikter om detta ⬇

" Jag gillar inte djurparker och vissa läsare kommer nog missförstå mig nu men jag ska berätta mer om hur jag tänker. Att låta exotiska djur få vara i en miljö som de inte är vana vid eller byggda för tycker jag är helt sjukt. Att vi människor för vår egen njutning ska kunna ha ett ställe där vi kollar på dessa djur är bara märkligt. Finns alldeles för många filmer där det kommit fram att djurparker inte är så snälla som alla tror att de är.

Det är bara att söka på youtube eller läsa mer på google om man är intresserad. Att vi även avlivar djur som har dödat besökare tycker jag är fel, inte för att själva händelsen inte skulle vara tragisk utan för att djuret inte har valt att få vara i en djurpark, den har satts där för att vi har bestämt att den ska sitta där och när den sedan agerar enligt det beteende som den har i generna så ska vi ta valet återigen och väljer då att avliva. Det finns de som argumenterar emot och säger att djurparker räddar djur, det finns säkert ett par djurparker som är bättre än andra MEN jag skulle hellre se att som i till exempel

Afrika så har man ett helt naturreservat för djuren att leva i. Att man fokuserar på att lägga resurser på fler naturreservat med fler väktare som skyddar djuren från inkräktare. Allting handlar dock om pengar i slutändan, man generar in mer pengar med en djurpark, alla souvenirer och alla som kommer dit för att titta på till exempel delfinshowen. Jag hoppas att detta en dag förändras och att man sätter djurets behov i första hand och inte tänker på vad som gör att man tjänar mest pengar när det kommer till liv. Jag fick upp mina ögon för den här världen för många många år sedan när jag var på London Zoo med min familj, jag stod och tittade på en Gorilla som satt i världens minsta bur och han kräktes så förskräckligt, ingen personal var där för att hjälpa honom. Jag tyckte så synd om honom och mådde riktigt dåligt i flera veckor efter det där besöket. Jag brukar tänka tillbaka på den dagen än idag och jag hoppas att han inte fick lida allt för mycket på grund av människans egoistiska njutning. "

Vad tycker ni om djurparker?

Gillar