Bloggare, Hur lika tycker vi ? #4 Sociala mediers påverkan + har influencer ett ansvar?

Sociala Mediers påverkan och har influenser "ansvar" att vara en bra förebild för unga?

Här kommer Sofias text! ⬇

Idag ska vi diskutera detta ämne som Fina Sofia har valt denna gång, och därför så kommer hennes text att komma först och sen kommer min :)

"Runt omkring oss finns det olika plattformar av sociala medier. En del är aktiva i alla kanaler som finns medan en del har över huvud taget inte ens registrerat sig. En sak är säker och där är att nästan alla vet vad sociala medier är och det är här för att stanna.

Jag anser att sociala medier ha en väldigt stor inverkan på sina följare. Jag kan komma på mig själv att scrolla igenom instagramflödet och bli inspirerad, är det någon bild som verkligen tilltalar mig kollar jag genast upp vad bilder är taggad med plaster och produkter. Men visst jag ska erkänna något…

när jag ser en bild som i mina ögon är nästintill perfekt kan många gånger känna…men där på den stranden vill jag med vara, eller ha de kläderna eller den sminkningen vill jag med ha. Sociala medier väcker mitt ha begär och jag kan tänka mig att det är så för väldigt många med. Men samtidigt så vet jag ju att det finns en sanning bakom de flesta bilderna. Allt är inte så krispigt vitt och disken bakom den fantastiska frukostbrickan syns inte på bilden

. Är man ung eller osäker (kan man vara i vilken ålder som helst) kan det faktum att ”allt är det som det ser ut att vara” inte så kristallklar. Man kanske låter sig luras av vackra bilder och skapar istället ångest och stress hos sig själv. Många säger att stora profiler och influencers har ett ansvar mot sina följare och borde därför vara bra förebilder.

Jag tror inte på att alla kan vara allas förebilder. Man kan inte tillfredsställa alla och det kommer alltid finnas någon som tycker det motsatta. Men däremot så tror jag att det skulle vara nyttigt om stora profiler inom sociala medier någon pratade om att deras liv kanske inte alltid är som bilderna eller visa någon annan del av sitt liv som inte framkommer i deras vanliga flöde. Jag märker att många gör redan det, vilket är så bra. Det förstör inte deras varumärke det gör dem bara mänskligare. // Sofia!

❌❌❌

Nu kommer min text om vad jag tycker! ⬇

"Jag kan tycka att det är synd att sociala medier har sån stor påverkan som det faktiskt har ibland, jag tycker det är synd för det blir stress, press och allt som hör till, Inte för mig, för det är inget jag känner men kan tänka mig att det blir det för dem yngre, det snackas följare, fint flöde och allt vad det är. O det kan skapa en del stress kan jag tänka mig.

Men även om ja tycker det ovanför är dåligt så tycker jag ändå att sociala medier är bra och att det är bra att man kan nå ut till så många just genom internet, kan vara blogg, instagram eller vad som, Man kan lära sig mycket genom sociala medier, och man kan hitta vänner, man kan ha kontakt med nära & kära snabbt & enkelt, Och man kan typ hitta svar på allt man söker. Så jag tycker det både har en negativ & positiv påverkan.

Och när det kommer till influencers och om jag tycker dem har ansvar så är det både ja och nej, jag tycker inte att man har ansvar över andra personer på de sättet att man måste ändra sig själv, sin personlighet, men jag tycker absolut att man ska tänka på vad man skriver, Men jag tycker inte att man ska göra om hela sig själv och ändra sättet man skriver på för att försöka vara en förebild, utan jag tror att antingen så är man en förebild, eller så är man det inte. Men oavsett så tycker jag att de är viktigt att man får göra och skriva som man själv känner, men med undantag såklart, man ska ju inte skriva vad som helst som kan påverka sina läsare negativt! "

Gillar