En Snabb 3-Stegs Guide för att Rengöra Dina Persiska Mattor

Tags:- Persisk matta , Persiska mattor, Äkta mattor, Äkta matta

Betalt inlägg, Gästinlägg

En Snabb 3-Stegs Guide för att Rengöra Dina Persiska Mattor

Om du älskar att dekorera ditt hem är det stor chans att du förstår vikten av att ha en vacker matta och hur placeringen av den kan fräscha upp hela dekoren.

När man tänker på Persiska mattor tänker man ofta på dess intrikata design, mönster av blommor och de livfulla färgerna. För att mattan ska få fortsätta vara så är det viktigt att hålla den ren. Det är dock inget du behöver investera dyra pengar i, eller bäva för att behöva göra rent den varje vecka. Det är såklart ingen bra idé att inte alls sätta sina mattor, men om du som många andra har mycket att stå i, kan det vara bra att snabbt och enkelt kunna städa mattan.

För att hjälpa dig uppnå detta har vi kommit på en del tips som kommer hjälpa dig bli klar med städningen av dina Persiska Mattor på nolltid.

Damma Den Först , Först och främst ska du damma av mattan. För att göra det kan du använda en borste med tjocka borst eller en elektrisk kvast om du har det, bägge funkar lika bra. Se till att du samtidigt går från toppen till botten när du borstar av mattan med en borste eller kvast. Att börja från mitten är ingen bra idé. När du kommit till botten av mattan kan du ge den en lätt, andra svepning, i motsatt riktning.

Att damma mattan kommer hjälpa dig bli av med allt skräp som suttit på mattan. Att damma mattan är väldigt enkelt och grundläggande, är det inte helt säkert att det gör att mattan är helt dammfri. För att göra det, kan du följa nästa steg.

Ta Ut Den och Skaka Den

När du dammat klart den, och eftersom vi inte har hela dagen på oss att städa mattan, kan du följa det här steget.

Ta försiktigt ut dun Persiska Matta till en öppen yta, exempelvis din terrass, bakgård eller balkong - förutsatt att det inte går några människor nedanför din balkong om den ligger nära en trottoar, för luften kommer snart ryka av damm.

Håll i de två ändarna av mattan och skaka den utåt. Ta hjälp av en vän eller familjemedlem om du har en matta av det större slaget. Lägg mattan på en lina och slå den med en pinne för att den ska bli fri från allt damm den samlat på sig.

Tips: Täck ditt ansikte med en näsduk för att undvika att få damm i dina ögon eller mun.

Om du inte har tid att djuprengöra Hela poängen med att rengöra mattan snabbt är att spara tid och möda och få snabba, synliga resultat. För att rengöra en matta är det viktigt att använda milda eller rekommenderade rengöringsmedel. Det är på golvet allt du spiller hamnar och om golvet är täckt av en matta är det mattan som får ta smällan. Se därför till att du i samma veva och snabbrengör fläckarna och de smutsiga delarna av din matta som får den att se skabbig ut. Hur gör man en snabbrengöring för fläckar?

* Häll vatten på fläcken

* Låt det verka och gör fläcken mindre

* Använd en bomullstrasa och torka försiktigt bort fläcken

Du kan använda rengöringsmedel på det fuktiga området om det är en svår fläck. Men se till att inte trycka för mycket på stället du rengör eftersom det kan skapa missfärgningar.

Voila! En Ny Persisk Matta på nolltid

Så funkar det! En fräsch persiska matta på ett par timmar. Vi hoppas att du lärt dig att städning inte alltid behöver vara något jobbigt, det går faktiskt att göra det på ett smart sätt också.

Gillar