Gästbloggare - Carl Kling

Carl här från Interlaced Influencers! Idag hade jag tänkt att besvara dom frågor som inkommit till Sandra. Riktigt kul att se så många bra frågor och tack till Sandra för möjligheten att få besvara alla frågor! Om ni har några kompletterande frågor går det bra att ställa dom i kommentarsfältet till detta blogginlägg eller mejla oss på support@interlaced.in så återkommer vi så fort vi kan. :)


Jag är väldigt nöjd med interlaced, undrar hur ofta det kommer in nya kampanjer ungefär?

Kul att du är nöjd! Historiskt har vi snittat 3-5 nya kampanjer varje vecka, men det varierar vecka från vecka. En vecka kan vi ha 7 nya samarbeten och en annan vecka 1-2 nya samarbeten. Allt beror på annonsörernas intresse och hur flitiga vi varit i att sälja in vår tjänst och våra profiler skulle man kunna säga rent konkret.


Hur många besökare/läsare måste man ha för att kunna gå med, finns det någon gräns?

Vi har ingen uttalad gräns då vi i grund och botten inte tycker att antalet följare/läsare alltid är avgörande, utan att profilens person och målgrupp är det relevanta. Därför gör vi alltid en individuell bedömning på respektive ansökning till oss där vi kollar på personligheten i kanalerna, målgruppen och innehållet profilen producerar. Har man tusentals läsare/följare är det dock självklart att det väger upp.


Kan man gå med även om man startade bloggen nyligen? Måste man haft bloggen en speciell tid eller hur fungerar det?

Ju längre du haft din blogg ju lättare är det för oss att kolla in den för att få en uppfattning om vilket typ av innehåll du producerar, därför rekommenderar vi att du haft din blogg i minst 6 månader så att vi kan göra en utförlig och rättvis bedömning.


Jag är intresserad utav vad annonsörerna oftast baserar sina val på?

Majoriteten av våra annonsörer kollar på målgrupp, antal läsare/följare, kanalernas innehåll/relevans samt om du har en egen domän eller inte. Det är ofta av högre intresse att köpa betalt innehåll hos dig som bloggare om du har en egen domän resonerar många annonsörer.


Vad krävs för en nyare medlem att kunna börja få accepterade uppdrag?

En mycket bra fråga som dessvärre får lida med ett dåligt svar: Tålamod! Jag önskar att samtliga influencers kunde exakt dom samarbeten dom önskar med i slutet bestämmer alltid annonsören, och konkurrensen i den bransch vi vistas i är högre än någonsin. Fråga runt hos dina influencer-vänner och kolla om det finns någonting dom tycker att du ska tänka på!


Varför accepterar de så låga priser från företag när Influencers of Swedens rekommendation är ett absolut minimum på 2000 kr för ett betalt samarbete? Jag menar vissa inlägg finns från 145kr. Varför inte stötta influencer marknaden med seriösa priser?

Ytterligare en riktigt bra fråga. Så här resonerar vi: Vi vill att samtliga influencers hos oss på något sätt ska vara sysselsatta genom att vistas hos oss, oavsett om du har 100 läsare på bloggen eller 700.000 prenumeranter på YouTube. Om du tycker att ersättningen är för låg kan du nästan alltid ansöka till en högre ersättning, eller helt enkelt avstå från att ansöka till kampanjen.


Vi har dock på senare tid höjt våra krav vad gäller ersättning, därför borde du se mindre och mindre av denna syn!


Vad krävs för att bli godkänd?

En intressant personlighet och ett stort driv för att fortsätta göra det du håller på med tycker jag sammanfattar våra krav bäst! För ett mer detaljerat svar finns det lite högre upp under fråga 3.


Hur mycket drar ni per inlägg? Alltså procentmässigt!

Även detta varierar lite från annonsör till annonsör, men allt som oftast ligger vår transaktionsavgift på mellan 15-25% för att fortsatt kunna leverera spännande samarbeten till dig som är influencer hos oss.


Hur länge har ni funnits?

Vi föddes ur affiliatenätverket Adrecord sommaren 2016. Till en början gjorde vi enbart skräddarsydda samarbeten, det vill säga utan någon marknadsplats. Efter ett tag ville vi skala upp verksamheten så i April 2017 lanserades marknadsplatsen och nu är ni snart 3.000 grymma influencers hos oss! Sedan dess har vi även utökat vår närvaro till Norge.


Har ni någon gång tänkt ha något event eller sådär?

Det vill vi jättegärna ha! Vill ni? Mejla oss, skicka ett DM på Instagram eller ett meddelande på Facebook och tjata på oss, samt vad ni vill att vi gör/pratar om. Vi tycker att det vore superkul! Tills dess är du alltid välkommen att jobba hos oss på Fabriksgatan 54 A i Örebro. Vi har arbetsytor och riktigt gott kaffe!

När det gällde frågan " Jag undrar hur de kommer sig att jag blev accepterad med massa uppdrag innan och nu inte ett enda?" Så är det svårt att svara på eftersom det är individuellt, Ni som undrade får gärna mejla till support@interlaced.in så kan dem göra en koll.

Tack till Carl som svarat på frågorna, och vill ni också gå med i Interlaced så kommer ni direkt till sidan HÄR!

Gillar