HUR DU FÅR SAMARBETEN DEL#1

Hej! Idag kommer jag skriva om samarbeten, då jag lovade i förra inlägget att skriva om det om det var någon som ville att jag skulle, och det var det. Jag kommer dela upp det i flera olika delar, då det är en hel del bakom. Det är inte bara att starta en blogg och tro att man ska börja tjäna pengar på den.

Hur började jag med samarbeten? Det var för lite mer än tre år sedan, jag började absolut inte med betalda samarbeten, utan jag började få hem lite produkter osv, och var DÅ super glad över det. Men i dagens läge så vet jag bättre, det är nämligen så att du måste skatta för alla produkter du får hem, och får du då bara hem produkter så betyder det att du betalar för ett samarbete, och det ska du aldrig göra.

Hur hittar man samarbeten? Ett tips till dig som är ny inom detta, är att mejla runt, googla, hitta företag och lägg fram förslaget om samarbete. Gå även med i olika plattformar, ( jag kommer i del 2 berätta vilka jag är med i ) ha din mejl synlig på dina kanaler så att företag kan hitta till den, på så sätt kan även företag skriva till dig om dem är intresserade av något samarbete.

Vad ska man inte göra? Man ska inte hoppa på första bästa samarbete, bara för att det är ett samarbete, man ska aldrig betala för samarbete, dvs om ett företag erbjuder rabatt på en vara för att du ska skriva om den, NEJ! du ska antingen få produkten gratis, eller få pengar för att du marknadsför dem. ALDRIG betala något själv. Att göra samarbete är ett jobb, ha det i åtanke!

Viktigt att tänka på när du utför samarbetet? REKLAMMARKERA! jag tycker det är så sjukt att en del fortfarande inte lärt sig att reklammarkera sina reklaminlägg, hur svårt ska det vara? tänk på stavningen, stava inte fel. Gör samarbetet så bra som möjligt, du får ju ändå betalt för det, och det är ett jobb. Ha en kategori med " samarbete" så du kan skicka den som referens när du söker nya samarbeten.

Glöm inte, gör aldrig samarbeten du inte kan stå för, för det är viktigt att man kan stå för det man skriver.

Detta var bara lite kring just samarbeten, i del 2 kommer jag skriva mer om vart du hittar samarbeten, vilka plattformar, hur man skriver på bästa sätt och lite till!

Har ni några frågor? ställ dem nedan så tar jag med dem i nästa inlägg. om ni undrar något kring detta med samarbeten! :) 


Gillar