Psykisk ohälsa

Inlägget är i betalt samarbete med VM Läkarkonsult

Hej på er! dagens samarbete är ett väldigt viktigt och betydesefullt samarbete, det jag ska skriva om är nämligen psykisk ohälsa, för visst har vi alla någon gång mått dåligt? En del vågar inte söka hjälp, och jag tycker det är viktigt att våga prata med någon när man mår dåligt. Varför ska man gå och hålla det för sig själv, måendet kommer bli väldigt mycket bättre om man öppnar upp sig och pratar med någon, så att man känner att man har stöd och någon som lyssnar på en. Ibland kan det räcka för att måendet ska bli bättre, även om problemen finns kvar så kan en stöttande hand hjälpa väldigt mycket.

En del kanske inte vill gå och besöka en psykolog på grund av olika anledningar, men då kan man ha videosamtal med en specialistläkare i psykatri och få hjälp hemifrån, för en del kan det vara jobbigt att lämna hemmet, man kanske har social fobi eller något annat. då är det perfekt att denna tjänst finns, för visst måste man kunna få hjälp med det svåra i livet utan att det ska kännas jobbigt

Jag själv har gått hos en psykolog för många år sedan och enligt min erfarenhet så fungerar det väldigt bra, att ha någon som man kan prata om sina problem med, en del vill inte prata med sina nära och kära om problemen utan dem vill prata med någon dem inte känner.

VM läkarkonsult är alltså en psykiatrisk mottagning som ligger i Uppsala på Sjukhusvägen 3, ni kan boka er tid hos dem och välja att antingen besöka dem, eller om ni inte har möjlighet att besöka dem på plats så kan ni boka in ett videosamtal, där ni får prata och se en specialistläkare i psykatri. Några delar som dem är utbildade på och hjälper dig med kan vara om man har sömnsvårigheter, ångest, depression, social fobi, utmattningssyndrom, bipolär sjukdom, kriser, ätstärningar, tvång(OCD) eller psykos sjukdomar. Dem kan givetvis hjälpa till med även andra problem.


Ni hittar mer information på deras hemsida, dem håller även på just nu att utvecklas KBT onlinekurser som självhjälp till folk som mår dåligt.


Gillar