Spela Padel

Inlägget är i betalt samarbete med Pdlcenter

Hej! Hoppas ni mår bra :) Jag mår bra, idag tänkte jag skriva lite om något som väldigt många spelar just nu, nämligen Padel, det är något som har blivit otroligt populärt. Och jag förstår varför, för det är himla roligt att spela padel! Samtidigt som det är bra träning också.

Pdlcenter finns i många olika städer bland annat Östersund, Malmö, Trollhättan, Västerås, Göteborg,Hudiksvall och många fler sen går det även att spela Padel i Linköping, jag bor ju i Linköping så det är super kul att det finns i min stad :)

Dem erbjuder

- Nybörjarkurser

- Seriespel

- Dagsturneringar

- Privatlektioner

Jag har bara testat att spela en gång, så jag är ju nybörjare inom detta :)

Lite kort om hur man spelar padel. Padel är väldigt likt Tennis , för att vinna ett set behöver du vinna minst sex game och leda med minst två game, vid 6-6 spelas ett avgörande tiebreak där först till 7 poäng gäller. Vanligtvis spelas bäst av 3 eller 5 set. Man förlorar poäng om bollen studsar två gånger på din sida eller träffar en spelare. Bollen måste alltid först träffa marken och får inte spelas direkt i din motståndares väggar. En padelbana består av 10x20 meter och tre meter höga glasväggar och man spelar alltid dubbelt med fyra spelare.

Vill ni veta mer eller läsa mer så kan ni gå in på hemsidan, där ser ni även i vilka städer pdl center finns och ni kan kontakta dem direkt för frågor!

Har ni inte testat att spela padel så borde ni testa att göra det, och om ni har testat vad tycker ni om det? :)

Gillar