Tips på hur man lyckas på en arbetsintervjuv!

Hej! Härligt att vi nu är inne i December månad, det är faktiskt en av mina favoritmånader! Idag tänkte detta inlägg handla om söka jobb & jag tänkte skriva lite tips om hur man lyckas på en intervju.

Detta inlägg är i samarbete med Vindex Interim som jobbar med rekrytering som är nischat mot ekonomiavdelningar,Det innefattar tjänster som CFO, business controller, redovisningschef, koncernredovisare, redovisningsekonom och ekonomiassistenter.

I alla fall här kommer mina tips på hur man lyckas på intervjuer, för mig är det otroligt viktigt att verkligen visa mitt rätta jag under intervjun!

Var dig själv - Den punkten tycker jag är absolut viktigast, är man inte sig själv och spelar någon annan kommer det förr eller senare lysa igenom.

Var inte överdriven - Och med det menar jag, man behöver inte sitta och berätta att man är bäst på allt, att man klarar allt att man inte har några svagheter. För svagheter och dåliga egenskaper har vi ju alla! Lyft dina bra sidor, men var inte rädd att berätta om dina dåliga.

Berätta sanningen - Även här, ljug inte ihop något som du senare inte kan stå för, ljug inte och säg att du kan saker du inte kan för du vill ha jobbet, var ärlig med allt det kommer underlätta för dig.

Var trevlig & ha ett leende på läpparna - Detta är också otroligt viktigt, jag själv har varit bokningschef och då fick jag ha hand om en del intervjuer, och som intervjuare är det mycket trevligare om den som söker jobbet är trevlig och har ett leende på läpparna.

Ha dina referenser och viktiga papper med på plats - Är något som underlättar så mycket, om man redan är beredd med intyg och liknande.

Ta reda på så mycket du kan om företaget - Ställ gärna många frågor om företaget, hellre för många frågor än för några, berätta det du hört/vet om företaget. Visa att du har ett intresse.

Klädkod - En del företag har s.k " klädkod" därför är det viktigt att du kollar upp det innan du ska gå för att visa att du verkligen är intresserad av jobbet.

Håll tider & kom i tid - OTROLIGT viktigt, kom i tid och börja intervjun med ett fast handslag!

Detta var bara några av mina tips att tänka på! Jag har fler punkter, så om ni vill kan jag göra en del 2 framöver .

Hoppas detta var till någon hjälp, och lycka till med ert jobbsökande! ♥

Gillar