Veckans Åsiktsinlägg - Alkoholmissbruk!

Den här veckan så är ämnet Alkoholmissbruk, och Underbara @Moasjodin har ställt upp och delat med sig av hennes erfarenheter kring detta, Det är ett viktigt ämne att ta upp, Så jag ber er att inte skicka reklam kommentarer på detta inlägg! Gå gärna in på Moas blogg och ge henne en stöttande kommentar eller så! ❤

Här kommer intervjun med @Moasjodin

Vad är din relation till alkohol? Min relation till alkohol är inte den bästa men samtidigt har jag lärt mig otroligt mycket utav alkoholen just eftersom jag växt upp i ett missbruk och vet vilka konsekvenser som kommer med det vilket jag tror jag kommer ha nytta av då jag själv börjar dricka nån dag.

Hur har alkohol påverkat dig och din familj? Alkoholen har varit en alldeles för stor del i min familj. Det är sån sorg hur alkoholen har förstört min familj och personligen också. Jag brukar tänka att jag måste vända allt till något positivt, själv klart går det inte att lägga om alkoholen 100% till positivt men försöker tänka att det är en fördel att jag har fått vara med om allt "hemskt" för då har jag det i livet och vet hur jag ska hantera andra situationer.

Har du blivit skrämd av alkohol? när du sätt hur det påverkat din pappa?Jag har blivit skrämd utav alkoholen på ett sett och det är hur läskig den är som in förstöra så många människors liv & andras både psykiskt & fysiskt. Men jag har aldrig blivit skrämd så utav min pappa men självklart har det varit obehagligt vissa stunder som jag har fått städa efter pappas fyllor eller när folk har velat misshandla han och jag som 10 åring har fått gått emellan samtidigt som jag fått skydd min lillebror.

Vad vill du säga till dem som lever med missbruk eller har någon närstående som går igenom det? Det här med att ge tips till andra som är i samma situation är svårt eftersom allt är så individuellt men känn efter, kontakta människor som kan hjälpa dig, va inte rädd för att säga ifrån, kom ihåg att dem som är mitt i ett missbruk sätter sig alltid själv först och du måste sätta dig först för du är inte värld att leva i denna skit. Det är jävligt tufft att säga i från, bryta kontakten, polisanmäla osv alla dessa val är sjukt tunga att göra & bära på men ibland är man så illa tvungen för sitt egna bästa. Och kom ihåg att allt kommer lösa sig tillslut fast det känns omöjligt, ge aldrig upp.


Moa är så otroligt stark!! Tack fina du för du ville dela med dig, och glöm aldrig att du är underbar och en riktig krigare! <3


Gillar