Veckans Åsiktsinlägg - Missbruk

I denna veckas Åsiktsinlägg är det Missbruk som ska skrivas om, Jag har interjuvat en tjej som har haft missbruk, och ni kommer få ta del av interjuven här nedanför..

Jag låter Wilma berätta hur hon upplevt hennes missbruk, Jag ber er att inte skicka reklam kommentarer här då detta är ett viktigt ämne! Gå gärna in på Wilmas blogg och skriv en stöttande kommentar till henne! <3 Ni kommer till hennes blogg -> @wilmalindblom

HÄR KOMMER INTERJUVEN MED WILMA!

1. Vad har/har du haft för Missbruk?

Alkohol och narkotika missbruk

2. Hur länge hade du ditt missbruk? är du fri från det nu?

Jag började 2013/2014 och nu är det 2 år sen jag slutade ungefär

3. Hur påverkade ditt missbruk dig i tex skolan/jobb, med anhöriga och så?

Drogerna gjorde så att jag inte orkade gå i skolan och prioriterade alkohol och drogerna före allt. Drogerna påverkade också även min relation med min familj och vänner väldigt mycket. Många slutade höra av sig och andra vände ryggen helt, min familj gav upp och där med vart socialen inblandad.

4. Fick du någon hjälp av vården/anhöriga?

Nej, många försökte till en början men gav inget resultat. Då man är i ett missbruk är det svår att ta ställning till vad andra känner, jag förstod inte att det jag gjorde var fel. Försökte nån hjälpa mig stödde jag då istället bort den/dom. Det är samma sak då man försöker sluta röka, äta socker m.m det är bara en själv som kan ändra på det.

5. Vad vill du säga till dem som har ett missbruk, har du några tips på att ta sig ur?

Det jag skulle vela säga är att lyssna på folk runt om kring dig för dom som försöker hjälpa dig gör det av en anledning. Och nej det är inte svårt att ta sig ur, om viljan finns så går allt. Ta en dag i taget. Ha en motivation och sök hjälp i processen. Det kommer dagar då man har abstinens och är beredd att offra allt för att få smaka igen, motarbeta dom sugen och tänk positivt.

6. Har du några problem i din vardag nu gällande dessa saker?

Ja absolut, jag krigar igenom dagarna fortfarande. Framför allt sen jag rökte spice har jag några gånger i månaden svårt att sova för hela kroppen skriker efter det. Alkohol sugen är väl värst på helgerna, jag personligen har svårt att se framåt och väldigt impulsiv vilket gör det svårare för mig att förstå i stunden vilka konsekvenser det skulle ge mig om jag gjorde det. Jag pluggar och jobbar som vanligt nu och skulle inte kunna påstå att drogerna eller alkoholen har försvårat just det.

Tack @wilmalindblom för du ville dela med dig, Du är otroligt stark, Och en så fin tjej! Du är verkligen en krigare! ❤Gillar