VECKANS ÅSIKTSINLÄGG- OCD/TVÅNGSTANKAR

Var ett tag sedan jag hade Veckans åsiktsinlägg nu, Tanken är att det ska komma upp varje Måndag, Men har haft lite fullt upp.. Men nästa vecka så kommer det upp TVÅ Veckans åsiktsinlägg, ett på Tisdag och ett på Torsdag!!

Den här veckan är det en intervju med Underbara @Icaibloggen och hon ska dela med sig av sin diagnos OCD/Tvångstankar. Här kan ni läsa intervjun 🌟⬇

1. Hur länge har du haft OCD och när fick du reda på att du hade det?

Jag har egentligen haft olika tvångshandlingar sen jag va ca 12 år utan att själv vara medveten om det. Diagnosen fick jag inte förrän jag var kring 20 år.

2. Hur påverkar OCD dig i din vardag?

Min ocd påverkar mig olika varje dag. Allt beror på hur mycket ångest jag har. Men en dålig dag så påverkar den mig väldigt mycket. Jag litar inte på mig själv att jag kontrollerat saker och gör då om det igen. En av mina svårare tvångdhandling kan ta allt från 1 timme till 2/ omgång men allt beror på dagens måeende.

3. Vad är det för sorts OCD du har?

Mina lättare tvång är att jag kollar kranar, ytterdörren, måste sitta på speciellt sätt vid datorn, vill gärna ha min dator mus som jag brukar ha den (märker ofta om någon gjort något med sladden) när jag ska sova måste jag knäcka mina tår och rygg, när jag är på möte stänger jag av mobilen 2 gånger för att vara säker på att jag stängt av den.

Mina större tvång är kring badrummet, renlighet tex. Och ät tvång, jag har vissa saker jag känner tvång att äta så jag har utvecklat det till en ätstörning.

4. Har du/vill du äta medicin för det? Har du fått någon hjälp av vården?

Jag vet faktiskt inte om någon medicin jag har just nu är mot just det. Men jag har haft tidigare olika antidepressiva mot det utan verkan. Jag har gått KBT mot ett av tvången det lättade någon vecka sen var dem tillbaka igen. Så just nu har jag ingen hjälp kring det. Förutom terapin jag går för att lära mig hantera känslor, vem vet det kanske hjälper?

5. Vill du bli helt frisk ifrån OCD?

Nej inte alla. Vissa är bra att ha och det har jag lärt mig i min terapi innan. Men dem jobbigaste vill jag bli av med.

Tack fina Underbara ❤@Icaibloggen för du ville dela med dig, Glöm aldrig att du är stark!Gillar