Viktigt att tänka på när det gäller samarbeten..

Jag tänkte skriva veckans åsiktsinlägg, så jag frågade i gruppen vad tjejerna ville att jag skulle skriva om och då ville @Louiza och Simone att jag skulle skriva om företag som blåser bloggar och utnyttjar bloggar, Tyckte det var grymt bra förslag, Men istället för att bara skriva om just det kommer jag skriva vad som är viktigt att tänka på vid samarbeten, just för att man inte ska bli blåst eller lurad.

Det första är alltid att man ska tänka på hur mycket sin blogg är värd, Hur mycket tid man lägger ner, vad vill företaget att du ska skriva? Och hur många länkar vill dem ha med, vill dem ha med bilder och sådär, för då tar det också tid och är också pengar man ska få extra för.

Många företag betalar endast med produkter, vilket jag kan tycka är sjukt. Jag tar emot produkter ibland och då endast produkter utan ersättning. Tänk på att man ALLTID måste skatta för produkterna man tar emot, Just därför är det viktigt att kräva ersättning.

Jag vet att alla företag inte är så stora och att dem har budget för att betala ut så mycket ersättning, men då måste man även tänka på att man får skatta på produkten, och ha det i åtanke, det tänker/gör jag med produkterna jag får.

Men 90% av alla samarbeten jag gör tar jag emot ersättning, för produkter kan inte betala mina räkningar eller hur? Man kan inte leva på produkter, utan marknadsföring/samarbeten är ett jobb, som vilket annat jobb som helst. Och då ska man också våga och stå på sig och ta emot ersättning. Man ska aldrig låta företag utnyttja än för det händer så ofta, och det är fel!

EN sak som ni ALDRIG, och lova mig det nu, ALDRIG, ska göra är att betala för ett samarbete, om något företag hör av sig och erbjuder 50% rabatt på något till exempel för att ni ska skriva om dem. Gå inte med på det, för de är såna företag som bara försöker lura er, Dem får det att låta bra, Men hur bra är det egentligen? Du gör reklam, som DU betalar för!

Så för att korta ner det här nu lite i olika punkter!

- Ta emot ersättning, Du ska få pengar för jobbet du lägger ner.

- Betala aldrig för ett samarbete, DU ska få betalt.

- Våga säga nej om du inte är nöjd med vad dem erbjuder.

Glöm aldrig att tro på er själva och er blogg, och att våga tacka nej! Ni är grymma!

Gillar