Viktigt Gästinlägg!

Hej alla Sandra fina läsare!


Vem är då jag? Jo Angelica, 27 år gammal tjej från Skåne som driver bloggen http://nouw.com/icaibloggen . För att förklara vad min blogg handlar om lite kort, så handlar den om livets med och motgångar kring psykisk ohälsa!

Jag fick frågan av Sandra att få gästblogga hos henne, såklart jag vill det! Fick sitta en stund och fundera på vad jag ville lyfta i ett inlägg hos henne och kom på en grej som jag vill ta upp.

Det är vänskap. Speciellt när man lider av tex psykisk ohälsa. Man får en liten mini sak till att bli väldigt STOR. Jag skäms inte för att skriva att jag och Sandra haft vårt första tjaffs, inget allvarligt eller så, men för mig blev det stort. Tänkte förklara lite varför en liten sak kan bli större för mig än vad det är.

Jag har flera olika diagnoser (man ska inte skylla på en diagnos men det är en liten förklarning). En av diagnoserna är GAD (generaliserat ångestsyndrom) som innebär att jag tänker mycket tankar "tänk om detta händer", får katastrof tankar och får lätt panik och ångest.

Som nu när Sandra och jag hade ett tjafs, så började mina tankar direkt, tänk om Sandra vill bryta kontakten med mig nu, tänk om Sandra kastar ur mig ur gruppen där jag är Mod, (Blogg queens). Tänk om Sandra tror att jag ogillar henne? Det är så mycket tänk om… För även om jag vet att jag aldrig skulle bli utkastad, så hade jag inte velat vara kvar, eftersom Sandra är en del av gruppen som gör att jag vill vara medlem i den.

Som ni säkert då kan räkna ut så blev jag livrädd. Jag fick ont i magen och kände att detta kanske tog stopp på vår vänskap. Allt var egentligen ett missförstånd, men jag blev ändå rädd att hon inte skulle orka med mig för att jag reagera som jag gjorde.

Men vet ni vad? Man ska inte vara så rädd hela tiden, vi som lider utav psykisk ohälsa måste träna oss på att vi faktiskt inte är vår diagnos. Vi är människor, precis som alla andra! Det är bara en förklarning till varför vi ibland är lite mer svaga inom vissa punkter! Sandra och jag har löst det och jag har förklarat min del, så hon också förstår mig, för i ett tjafs kan alla lära sig något. Tillexempel lärde jag mig att om jag tolkar en sak på ett sätt, så tolkar en annan på ett helt annat sätt. Jag tolkade det på fel sätt för att jag trodde direkt att hon skulle ogilla mig. Men så är det verkligen inte.

Jag uppskattar verkligen vänskapen som jag har med Sandra trots att vi inte träffats, men vi har pratat ett bra tag nu, till och med vågade jag ha en live med henne, hon har lyft mig mycket. Så det skulle bli en personlig kris för mig att mista henne, för hon är mycket mer vän till mig än vad "vänner" som jag träffat är.

Jag vill inte blotta varkens mig eller Sandra med detta inlägget, jag vill bara visa att vänskap är starkt, man måste möta motgångar för att se om det är en äkta vänskap. Och att man lär sig visa hänsyn till om någon har det jobbigt.

Du är en sådan fin människa Sandra, så jag hoppas jag aldrig mister dig som vän!

Till er alla där ute som kämpar mot psykisk ohälsa, ge inte upp! Och ni som har svårt att få vänner, det finns alltid någon runt hörnet!!

// @Icaibloggen

( Hoppas det var okej att jag lånade bilden på dig Fina Angelica, denna bild är så vacker & du är underbar! )


Jag blev så rörd av detta inlägg som Angelica har skrivit, och jag ska fatta mig kort så detta inte blir ett jättelångt inlägg! Men jag är tacksam att jag har Angelica som vän, för hon har lärt mig mycket om saker just inom hennes område, kring hennes mående, och så som hon skriver så kan man ibland missuppfatta varandra. Men är man vänner så löser man det, och det var exakt det jag & Angelica gjorde! Jag vill aldrig förlora Angelica som vän, och jag skulle aldrig utesluta henne, för hon betyder massor för mig, Även om vi som sagt inte träffats, Tack Angelica för du är du, och du är så stark! <3

Gillar